Magyar Ifjúsági Verseny (MIRK2010)
aktuális hírei

 

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezete és a Nyíregyházi Fõiskola
immáron negyedszer rendezte meg a Magyar Ifjúsági Robot Kupát a nemzetközi ROBOCUP projekthez kapcsolódva.
A ROBOCUP egy világméretü kutatási, oktatási projekt, mely 1997-ben indult el Japán és USA robotkutatóinak kezdeményezésére.
Azóta minden évben találkoznak a világ valamelyik országában versenyt rendezve a fejlesztõk számára
és tudományos tanácskozást az elméleti kutatók és oktatók számára.
2000 óta külön szerveznek ifjúsági és felnõtt osztályban versenyeket a liga szabályok szerint. A ligákban a küzdelmek egy-egy tesztfeladatra épülnek.
Ilyen tesztfeladat a futballmérkõzés, a katasztrófa helyszíni menekítés, a szórakoztatás (tánc és színpadi elõadás) otthoni kisegítõ munkák (háztartási munkák) stb.
Magyarországon elõször 2007-ben rendeztünk versenyt a ROBOCUP Ifjúsági Ligák szabályai szerint: Futball, Menekítõ és Tánc Ligák.
Akkor 7 csapat állt rajtra készen, csupa Nyíregyházi diákból. Most 14 csapat indult a 4. magyar bajnokságon: 4 csapat a Futball Ligában,
9 a Menekítõ Ligában, és 4 a Tánc Ligában. Csapatok még jöttek Budapestrõl, Esztárról (Debrecen mellõl), Kecskemétrõl.
A Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) fejlõdését jellemezhetjük azzal, hogy megnõtt azoknak a fakultatív szakköröknek a száma,
akik a ROBOCUP projekthez csatalakoztak. Mára kialakult egy budapesti, kecskeméti, nagykanizsai és nyíregyházi régióközpont.
Valamint a 3 féle Ligának van szakfelelõse. 2010. április 24-én Nyíregyházán a Futball Ligában és a Menekítõ Ligában dõl el, hogy kik lesznek a Liga bajnokok.
Tánc Ligában már 17-én Budapesten eldõlt, hogy mely csapatok kapják a 2010-es bajnoki címet.
Csapatkapitányok: Szilágyi Zsolt, Dezsõ Gergely, Bogár Bálint, Köböl Tamás, Papp Dávid, Tompa Tibor, Szücs László, Lippa Olivér, Fehér Bálint, Kancsár Diána, Kancsár Mercédesz, Szabó ádám, Hajdú Gergõ, Kelemen István, Betlen Róbert
Mentorok: Czár Krisztián, Dr. Dezsõ Gergely, Simon Béláné dr., Huszár János, Zsigó Zsolt, Krett György, Kancsár Dezsõ, Szabó Tamás,
A bírók Futbal Ligában: Hegyes István vezetõ bíró Fodor Bence bíróasszisztens
A bírók Menekítõ Ligában: Dezsõ Gergely Szabó Tamás Tompa Mihály

Gyõztes csapatok listája ligák szerint

 

 

 Vissza a fõoldalra