Győztes csapatok MIRK 2011.

 

Immáron ötödször rendeztük meg a Magyar Ifjúsági Robot Kupát a nemzetközi ROBOCUP projekthez kapcsolódva.
Magyarországon először 2007-ben rendeztünk versenyt a ROBOCUP Ifjúsági Ligák szabályai szerint: Futball, Menekítő és Tánc Ligák. Még akkor csupán 7 lelkes csapat állt rajtra készen, csupa Nyíregyházi diákból. Az idén 12 csapat indult az 5. magyar bajnokságon: 3 csapat a Futball Ligában, 7 a Menekítő Ligában, és 1 a Tánc Ligában és ráadásként 1 csapat a CoSpace Demo Ligában. Az idei évben először a RoboCupJunior CoSpace Challenge (RJCC) kihívással bővülnek a Ligák.

Ez egy olyan oktatási kezdeményezés, amely a programozási tudást és készségeket fejleszti, valamint elősegíti a robotok hardver tervezését a 3D-s világában. Az RJCC célja, hogy összekösse a valós és virtuális teret interaktív digitális médiát és a robotikát. A RoboCupJunior CoSpace kihívás lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy felfedezze a RoboCupJunior robotika technológiáját, a digitális médiát, és a CoSpace fogalmát. Ez szintén fórumot biztosít a robotika világában azoknak a fiatal elméknek, akik szeretik az animációt és a játékokat. RJCC a RoboCupJunior és a RoboCupMajor szimulációs ligák közötti szakadék áthidalására szolgál. RJCC két alligából áll: CoSpace Kaland Kihívás és CoSpace Tánc Kihívás.

Az idén is jöttek Budapestről, Esztárról (Debrecen mellől), Kecskemétről is versenyző csapatok. Tavaly azzal büszkélkedtünk, hogy a Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) fejlődését azzal jellemzhettük, hogy megnőtt azoknak a fakultatív szakköröknek a száma, akik a ROBOCUP projekthez csatalakoztak. Az idén örömmel állapítottuk meg, hogy ezek a szakkörök működnek, új tagokkal bővültek és a diákok egyre lelkesebbek és felkészültebbek.

A 2011. április 9. napján felkészülségüket bizonyították a csapatok. A versenyben helyezést elért csapatokkupát, oklevelet és a Nyíregyházi Főiskola Tudományos Diákköre felajánlásával ajándékokat vehettek át Dobróné Dr. Tóth Márta oktatási dékánhelyettestől.


Helyezést elért csapatok:
Futball Liga
Primary kategória:
1.


Secondary kategória
1. Kecskemét02
2. bankirobot

Menekítő Liga
Primary kategória:
1. Robostar II.
2. Robostar I.
3. Rescue star

Secondary kategória
1. Baki117
2. Banki911
3. RoBOBoY
4. kecskemet01

Tánc Liga
Primary kategória
1. RoboGirls

CoSpace Demo Liga
CoSpace_NyF